FÉSZ

Szombathely, Agora Művelődési és Sportház

Épületfelújítás, Generálkivitelezés

A kivitelezés időtartama: 2014. október - 2015. augusztus

 
Szombathelyi Agora - Művelődési és Sportház területi multifunkcionális, közösségi, közművelődési központtá történő fejlesztése,átalakítása
     
Az építési helyszín a Szombathely Március 15 tér 5. sz. alatti 2710/1 hrsz-ú ingatlan. Az Agora- MSH épületének átalakítása, felújítása, korszerűsítése tárgyában és a személyfelvonó létesítésére az építési engedélyt Kőszeg városjegyzője adta ki.A  program az Agora-MSH főtömegére terjed ki, az irodaszárny épülete nem tárgya a kivitelezésnek, a főtömeg alatti pinceszinti munkák csak a kapcsolódó munkákhoz szükséges mértékű kivitelezésre korlátozódnak. Az 50 éves épület szerkezeti korszerűsítéssel, de nagyrészt az eredeti homlokzati formában megőrzésre kerül.

A pályázati kiírásban előírt közösségi, képzési, szórakozási és közművelődési tanácsadói funkció kialakítása a nagyterem nélkül 1807 m2 nagyságon valósul meg, a nagytermi átalakítással és egyéb átalakítással érintett területek összevonásával a felújítás összességében 2993,33 m2.

A felújítás az alábbi kategóriákra terjed ki: TIOP pályázatnak való funkcionális megfeleltetés, nyílászáró cserék, termikus burok kialakítása, és a nagyterem belső felújítása. A projektnek való megfeleltetés eredményeként a szociális blokk áthelyezésre kerül, a nagyterem mérete csökken, de akusztikailag felújításra kerül, kis mértékű külső bővítés történik. Az épület maximált befogadóképessége 1200 fő, a nagyterem maximált befogadóképessége 1000 fő.

 Bekerülési költsége: 678.899.284 Ft
 

Hasonló referencia munkáink

Győr, Multifunkcionális Aréna

Új építés, Fővállalkozás

Szombathely, Agora Művelődési és Sportház

Épületfelújítás, Generálkivitelezés

Budapest, Császár Komjádi uszoda

Épületfelújítás, Generálkivitelezés

Győr, Uszoda

Új építés, Fővállalkozás

Sopron, Nyugat-Magyarországi Egyetem, Sportcsarnok

Épületfelújítás, Generálkivitelezés

Sopron, Szent Orsolya Gimnázium, Tornacsarnok

Épületbővítés, Generálkivitelezés