FÉSZ

Budapest, Béres József Általános Iskola Energetikai Korszerűsítése

Épületfelújítás és bővítés, Generálkivitelezés


Az építési helyszín rövid ismertetése:
 
Az intézmény a Duna közelében III. kerületi Pünkösdfürdő utca, Királyok úja, Sinkovits Imre utca, Napfény utcák által behatárolt ingatlanon, a telek északi felén található, környezetét családi házas és üdülő területek határolják. Nagyobb részt. erdős zöldfelület, játszótér, sportpályák találhatók a telken, illetve még néhány kiszolgáló épület is elhelyezkedik. (gondnoklakás)

A meglévő épület leírása:

Az Kiserdei Általános Iskola az 1980-as évek elején épült teherhordó szendvics-paneles technológiával, szabadon álló beépítési módban földszintes kialakításban.
Az összetett alaprajzú, földszintes iskolaépület egy főépületből és egy nyaktaggal összekötött hátsó épülettömbből áll. Az iskola főbejárata a főépület közepén helyezkedik el az egész épület szimmetria tengelyében. A hátsó épületszárnyban található a konyha és egyéb kiszolgáló egységek.
A tornaterem a főépülettől kb 40 m távolságban önállóan helyezkedik el.
A tornaterem ERDÉRT típusú, favázas rendszerben épült könnyűszerkezetes épület.
Az iskola állapota átlagosnak mondható, rendszeres karbantartások történtek ugyan, de átfogó felújításon még nem esett át az épület. Ennek energetikai felújítására vállalkozik a Fész Zrt., ami teljes nyílászárócserét, illetve homlokzat- és tetőszigetelést jelent.
A kész munka szeptemberben kerül átadásra, hogy az óbudai gyermekek megújult iskolaépületben és tornateremben kezdhessék az új tanévet.   

Hasonló referencia munkáink

Sopron, Tóth Antal Általános Iskola EGYMI

Épületfelújítás, Generálkivitelezés

Győr, Famulus Hotel

Új építés, Generálkivitelezés

NYME - Győr, Apácai Kar

Épületfelújítás, Generálkivitelezés