FERTŐDI ÉPÍTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ ZRT.   •   9400 SOPRON, IPAR KRT. 13.
TEL: +36 (99) 511-860   •   FAX: +36 (99) 511-879   •   E-MAIL: fesz@fesz.hu
HU   EN   DE
FŐOLDAL FŐOLDAL CÉGINFORMÁCIÓAKTUÁLIS PROJEKTEKEladó Lakások, IngatlanokSAJTÓ SZOBAÁLLÁSAJÁNLATKAPCSOLAT

Budapest, Béres József Általános Iskola Energetikai Korszerűsítése

Épületfelújítás és bővítés, Generálkivitelezés

Az építési helyszín rövid ismertetése:
 
Az intézmény a Duna közelében III. kerületi Pünkösdfürdő utca, Királyok úja, Sinkovits Imre utca, Napfény utcák által behatárolt ingatlanon, a telek északi felén található, környezetét családi házas és üdülő területek határolják. Nagyobb részt. erdős zöldfelület, játszótér, sportpályák találhatók a telken, illetve még néhány kiszolgáló épület is elhelyezkedik. (gondnoklakás)

A meglévő épület leírása:

Az Kiserdei Általános Iskola az 1980-as évek elején épült teherhordó szendvics-paneles technológiával, szabadon álló beépítési módban földszintes kialakításban.
Az összetett alaprajzú, földszintes iskolaépület egy főépületből és egy nyaktaggal összekötött hátsó épülettömbből áll. Az iskola főbejárata a főépület közepén helyezkedik el az egész épület szimmetria tengelyében. A hátsó épületszárnyban található a konyha és egyéb kiszolgáló egységek.
A tornaterem a főépülettől kb 40 m távolságban önállóan helyezkedik el.
A tornaterem ERDÉRT típusú, favázas rendszerben épült könnyűszerkezetes épület.
Az iskola állapota átlagosnak mondható, rendszeres karbantartások történtek ugyan, de átfogó felújításon még nem esett át az épület. Ennek energetikai felújítására vállalkozik a Fész Zrt., ami teljes nyílászárócserét, illetve homlokzat- és tetőszigetelést jelent.
A kész munka szeptemberben kerül átadásra, hogy az óbudai gyermekek megújult iskolaépületben és tornateremben kezdhessék az új tanévet.   

 
 
 


 
 
 Copyright © 2014. FÉSZ Zrt. Minden jog fenntartva